Tovább
folytatódnak Taktaszadán a 2007 évi helyi rendezvények.
Az önkormányzat testületének támogatásával a napokban
alakult meg a Taktaszadai Receptklub, mely a település
szinte valamennyi korosztályát összefogva, közös főzésre,
evésre, ivásra, de főként a helyi gasztronómiai különlegességek
megismerésére, elkészítésére, és az elkészült finomságok
elfogyasztására invitálja a település lakosságát.
Az
első "Receptklub" találkozón
a Nyugdíjas Klub tagjai vették birtokba
a Művelődési Ház konyháját ahol tárkonyos levest
főztek és ördögpirulát sütöttek.
A Receptklub ötletgazdája Daruka Józsefné,
aki a Nyugdíjas Klub vezetőjeként az első találkozón aktívan
segítette a két főszakács Murányi Lászlóné és Nagy
Lászlóné munkáját.
A Művelődési Ház termében szépen megterített asztalok mellett
fogyasztották el a különleges ínyencségeket, elismerő szavakkal
méltatva a szakácsok munkáját, s közben régi történetek
felelevenítésével kellemes hangulatban töltötték el a délutánt.
Az ötletgazda a receptklubot szeretné kiterjeszteni
valamennyi civil szervezetre, így a tinédzser csoportokra
is, mert fontosnak tartja a helyi gasztronómiai különlegességek
megismertetését, a fiatalok összefogását és szabadidejük
eltöltésének hasznos megszervezését is.
A receptklub folyamatosan gyűjteni fogja az előkerült régi
recepteket, melyeket szeretnének egy kiadványban is megjelentetni.
A receptklub receptjei a település honlapján is megtalálhatók,
így azok innen is letölthetok!
2012 évben már kialakult egy rendszeres foglalkozások
keretében működő recept klubbos csoport. Szerény munkájuknak
az a célja , hogy rá irányítsa a figyelmet régi és kevés
anyagi ráfordítású ételek elkészítésére. Hazánkban szépen
terjed ezeknek az ételeknek a fogyasztása pl: krumpli lángos,
utca lángos, kemencés burgonya, kenyér lángos, rövid lebbencs,
kalácsok, kukorica kása, tojás leves, ördög pirula, mákos
bobájka, főzelékek stb. elkészítése. Sokat beszélnek a fűszernövényekről
annak használatáról.
Céljuk
a túlzott húsfogyasztásnak az elkerülése is. Minden hónapban
egy alkalmat töltenek a Művelődési házban, recepteket cserélnek,
főznek, rövid idő alatt elkészíthető ételeket. Részesei
a megszervezett rendezvényeknek 2012 -ben átvállalták a
tájház rendben tartását is.
Jó
étvágyat kívánunk!
|
|