Testvértelepülések

 

  XII. Falunap 2010. augusztus 14.

A Taktaszadai Falunap előkészületi munkái már a rendezvényt megelőző napon elkezdődtek. A szorgalmas szadai asszonyok jó hangulatban töltötték a káposztát, gyakorlott kezekkel dagasztották a tésztát és sütötték a kemencében a több féle ízesítésű süteményeket.
2010. augusztus 14-én már kora reggel megkezdődött a Művelődési Ház udvarán a sátorállítás, és az előző napok esőzése miatt átázott talaj javítása. A kemencében már hajnaltól sült a kolbász, a hurka, majd később a bodag.
A falunapi rendezvény a civilszervezetek főzőversenyével kezdődött. A verőfényes napsütésben vidám baráti társaságok főztek. Az egyszerű bográcsos ételek mellett igazi kuriózumnak számító ínyencségeket is készítettek.

 • Csülkös gulyás shiitakei gombával,
 • Lecsós burgonya vakaróval,
 • Pásztor leves,
 • Fűszerezett rántott hús, petrezselymes burgonyával, sonkás salátával,
 • Sertéspörkölt házikenyérrel,
 • Legényfogó leves,
 • Birkapörkölt,
 • Kemencében főtt töltött káposzta,
 • Többféle gulyás.

A testvértelepülésről megérkezett vendégek fogadását követően, 10 órakor barátságos futballmérkőzésre került sor a focipályán, mely döntetlen eredménnyel végződött. A mérkőzés végén Buri Ferenc képviselő emlékkupát adott át a vendégek részére.

11 órakor Vajtó János polgármester köszöntötte a taktaszadai Falunapon megjelent helyieket, a testvértelepülésről érkezett vendégeket. Köszöntő beszédében méltatta Taktaszada település elmúlt években elért eredményeit, a település fejlődését, megköszönte a képviselő testületek tagjainak, a civilszervezeteknek, az intézményeknek és Taktaszada lakosságának a korrekt együttműködést, a támogatását és a további évekre sok sikert, a Falunapra kellemes kikapcsolódást és jó szórakozást kívánt.
Az ünnepélyes megnyitó után a Daruka Józsefné ismertette a rendezvényt támogatók névsorát, akiknek köszönetet mondott a támogatásukért.
Ezt követően a Micimackó Napközi Otthonos Óvoda, a Móra Ferenc Általános Iskola és a Pávakör rendhagyó, vidám műsorát láthatta a közönség.

A helyiek műsorát követően Vajtó János polgármester a nyáron meghirdetett "Leggondozottabb kert, udvar Taktaszadán" című pályázat eredményét hirdette ki és adta át az első négy helyezettnek a díjakat, a további résztvevőknek pedig az emléklapot.
Két első helyezett lett: Daruka József és Puklus József
Két második helyezett lett: Takács Lajos, Móré György
III. helyezett Daruka András
IV. helyezett Kiss Albert

A díjkiosztó után a taktaszada rendezvényekben új programként, a Pillangó Bábszínház, Aranyhal című mesejátékát láthatták.
A bábszínházi előadást követően Lakatos Tiffany disco, majd Fekete Kyara cigánytáncot mutatott be.
A vidám táncok után a Kék Madár Ifjúsági Klub szórakoztatta a közönséget.
Rendkívül jó hangulatban telt el a Bor-pogácsa ügyességi verseny, melyben Tóth István, Molnár Ferenc, Stark Ernőné és Serfőző Miklós vettek részt.
Nagy sikert aratott a Taktaszadai Arany Patkó Alapítvány kulturális produkciója.

A Falunap sztárvendégei: Papp Rita és Bodnár Attila "Slágerek mindenkinek, mulatós parádé"-t mutattak be, akik a közönség aktív bevonásával minden korosztály által élvezhető vidám szórakoztató műsort adtak, melyet a közönség sokszor vastapssal díjazott.

Stark Kinga, taktaszada hastáncos "művész" , aki gyermekként bemutatott egykori táncát ismételte meg a rendezvényen, most már felnőtt nőként járta a táncot a polgármesternek.
A hastánc bemutató után a Hegyalja Néptánc Együttes Sátoraljaújhelyi csoportjának nagyon színvonalas műsorát láthatta a közönség.

A műsoros produkciók sorozatát megszakítva Harangozóné Vitális Márta jegyző asszony a főzőverseny eredményét hirdette ki és adta át a megérdemelt díjakat. A zsűri elnöke: Mák Istvánné volt Kaplonyból, akinek Székely Zoltán, taktaszadai lakos segített az értékelésben.

Nagy sikere volt a "Sántika" ügyességi versenynek is, melyen a következők értek el helyezéseket:

 • Vadászi Helena, Taktaszada
 • Jónucz Tibor, Kaplony
 • Mák István, Kaplony
 • Kovács Andrásné, Taktaszada

Nagy érdeklődést keltet a kutyabemutató, melyen fegyelmező gyakorlatokat mutattak be az oktatók kutyáikkal.

A 2010-es Falunapi rendezvény az Éneklő Szakácsok vidám, humoros szövegekkel előadott ismert slágergyűjteménye zárt.

A rendezvény kísérő programjaként kézműves mesterségek bemutatóját nézhették, illetve arcfestést vehettek igénybe a rendezvényre kilátogatók.

Új programként szervezték a rendezők a helytörténei vetélkedőt, melyben a település történetével, jellemző adataival, a mai napokkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni, tippelni. A rendkívüli totót nagy érdeklődéssel fogadták, és az óránként kisorsolt nyertes külön díjazásban részesült. A totó lebonyolítója: Bánszkiné Megyesi Anita volt.
Nyertesek: Tóth Istvánné, Borbély Brigitta és Tóth Jánosné

A Falunap támogatói: Vajtó János, Bűdi Bertalan, Bánszki Józsefné, Germus István, Filep András, Szada Mg. Szövetkezet, Takta-Vízmű Kft., M. Tóth István, Nagy Tamás, Sike Lajos, Pásztor János, Pásztor Jánosné, Kovács Béla, Cseh Sándorné, Doradus 2006 Bt., Puklus József, Vargáné Nagy Zsuzsanna, Fükő Attila, Bocskai Róbert, Abaúj Coop Zrt., Ciklámen Bolt, Turbucz Andrásné, Stark Ernő.

 


Pásztor Jánosné
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.