Testvértelepülések

 

  Hírek - MAJÁLIS 2007

KÉPEK A RENDEZVÉNYRŐL...

2007. április 30-án a Község Önkormányzatának szervezésében, a Művelődési Ház kertjében, a hagyományokhoz híven MAJÁLIS-t tartottak.

A gasztronómiai udvar kora reggel megnyitotta kapuit és megkezdodött a civil szervezetek gasztronómiai bemutatójának elokészületei.

Kora délelőtt megérkeztek a romániai Kaplony és Kálmánd testvértelepülések képviselői is.

Taktaszada apraja-nagyja a testvértelepülésekről érkezett vendégekkel a község főutcáján Tavaszköszöntő felvonulással kezdték meg a napi programot.

Ezt követően -Jó ebédhez szólt a nóta- a bográcsokba készített finomabbnál-finomabb ételkülönlegességeket fogyaszthatták el a majális résztvevői: birkapörkölt, csilisbab, bográcsgulyás, babgulyás, rántott hús, házitúróval töltött palacsinta stb. Igazi gasztronómiai különlegesség volt az Id. Takács Lajosné és Görömbölyi Józsefné által sparheton sütött krumpli lángos, mely minden fogyasztónál nagy sikert aratott.

Ebéd után került sor az ünnepélyes megnyitóra.
Köszöntőt mondott Vajtó János polgármester.
A rendezvényt Szabó György országgyűlési képviselő nyitotta meg.

 

A majális kulturális programjában nagy sikerrel mutatkoztak be a taktaszadai Móra Ferenc Általános Iskola, a Micimackó Napközi Otthonos Óvoda, valamint a HON Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gyermekei változatos műsoraikkal.

A színfalak mögött lebonyolított férfi lábszépségverseny győztesei, valamint a gasztronómiai udvar főszakácsai a Generali-Providencia Zrt. jóvoltából ajándékot kaptak.

A helyiek fellépése után Micimackó című Zenés gyermekműsort adta elő a Pécsi Sándor Gurulószínház.

A hagyományokhoz híven most is nagy sikert aratott a Taktaszadai Ifjúsági Klub tehetségeinek előadása.

Különleges pillanatokat jelentett a Modellrepülők "Légi show" bemutatója.
Nagy érdeklődés kísérte a Show-time divat- és táncstúdió műsorát is.

Az esti órákban megkezdődött a mulatós zenei program Bata Bertalan fellépésével, melyközben taktaszadai "sztárok" táncdalénekléssel fokozták a hangulatot.

Nagyon jó hangulatban telt el a hagyományos MAJÁLIS, melyen szép számmal vettek részt a szadaiak, kellemes baráti társaságaik körében.

KÉPEK A RENDEZVÉNYROL...

 


Pásztor Jánosné
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.