Látogatók száma: 619582.
 
Testvértelepülések

 

  Receptklub
Receptek
Köretek
 
Öntetek
Nyers salátához öntet
2dl hideg húsleves, kevés reszelt vörös hagyma, pici citromlé, kevés reszelt citrom héja, metélő hagyma apróra vágva, kevés petrezselyem levél, só, bors, 2 kanál olaj. Hideg helyen tároljuk.
Savanyító öntet
3 evőkanál ecet, 2,5 dl víz, pici só és cukor, kevés reszelt hagyma, bors, olaj, ez mind a készítendő salátához arányosítva. Az ecettel és cukorral korrigáljuk az ízeket.
Párolt káposztához öntet
1 dl tejföl, 2 nagy kanál olaj, kevés mustár, só, bors, 1 kanál citromlé, jól elkeverjük és teszünk még hozzá 2 kanál tejfölt, 4 főtt tojásnak a sárgályát szitán áttörve és jól kidolgozzuk.
Majonézes öntet
1 evőkanál mustár, só, törött bors fehér, 1 dl tejföl, 1 teáskanál citromlé, jól elkeverjük, ezt követően 2 nagy kanál tubusos majonézt adunk hozzá.
Tejfölös öntet
1 evőkanál mustárt kevés porcukorral , pici sóval minimális citromlével, 2,5 dl tejföllel elkeverünk, ha sűrűre sikerült a tejföl minőségétől függően akkor tejjel vagy húslevessel hígítjuk.
Ecetes öntet
3 evőkanál ecet 2,5 dl vízhez. Ezt kevés sóval és cukorral elkeverjük. A salátától függően reszelt hagymát, napraforgó olajat és fekete borsot ízlés szerint teszünk hozzá.
Póréhagymás saláta öntet
2 közepes póréhagyma, 1 kis fej édeskáposzta, 1 alma lereszelve 1 sárgarépa megfőzve, és áttörve leves szűrőn, majonéz 3-4 kanállal, 5 kanál joghurt, édes paprika, apróra vágott petrezselyem zöld. A káposzta kiemeli a póré hagyma ízét, gazdag vas tartalommal rendelkezik.

Jó étvágyat kívánunk!

 


Filep András
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.